VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Pribojszki Mátyás Band

“Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.”(Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

A Pribojszki Mátyás Band zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül.
A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének, Kovács Erik-zongora, Molnár Dániel-dob, Szász Ferenc-gitár. Kepes Róbert 2011 augusztusában hirtelen bekövetkezett halála után, Eckert Ervin lett a zenekar basszusgitárosa.
Pribojszki Mátyás, az együttes frontembere jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt 18 évben mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. Mátyás 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már Pribojszki Mátyás volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika világbajnokságon. Az elmúlt években új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott. 2005-ben jelent meg egy teljesen egyedi hangzású, különleges hangulatú, rendkívül energikus albuma, a „Flavours”, majd 2007. nyarán a “Live in Budapest” című DVD-je. 2008 nyarán látott napvilágot a csapat második stúdióalbuma “How many more?” címmel, amely már a megjelenésekor aranylemez lett! A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, alapvetően vidám blues zene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel.
2009 tavaszán új, abszolút akusztikus lemezzel (“Room for two”) készített a szájharmonikás, amelyen a kitűnő osztrák gitáros, szerző, énekes, Ripoff Raskolnikov-al készült felvételei hallhatóak.
2010-ben jelent meg a zenekar legújabb cd-je “Boogie on the ship”címmel, amely egy rendkívül vidám, improvizációkkal teli, 100 %-ban élő koncertlemez.
Az együttes tagjai több tucat hazai és külföldi lemezen hallhatóak zenekari tagként, vagy meghívott stúdió zenészként. Pribojszki Mátyás a hazai könnyűzenei élet kiválóságainak lemezein és koncertjein is rendszeresen meghívott vendég, így az elmúlt években olyan nagyszerű előadókkal játszott együtt, mint Tóth Vera, Caramel, Bartók Eszter, Pély Barnabás, Szabó Eszter, Kontor Tamás, a Club 54, Unisex, a Kowalsky meg a Vega, Dévényi Ádám, a KFT zenekar, valamint a Hobo Blues Band. A nemzetközi fellépéseken pedig olyan igazi világsztárokkal, mint Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Howard Tate, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, Ian Siegal, Enrico Crivellaro, Mike Sponza, ill. Jean–Jacques Milteau, aki a zenekar “Flavours” c.lemezének ajánlójában, Mátyás stílusteremtő játékát méltatja.

http://www.pribojszki.hu/

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.