VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Gereben Zita Quintet

A fiatal generáció egyik tehetséges énekesnőjét, Gereben Zitát a nagyközönség korábban az Emil.RuleZ vokalistájaként, majd Geszti Péter oldalán a Gringo Sztár együttesből ismerhette meg. Zita zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb, hisz’ saját zenekarával már több tucatnyi sikeres klubkoncerten bizonyította, hogy egyedien bársonyos hangával bátran és nagy sikerrel “nyúl”  különböző zenei stílusokhoz. Két évvel ezelőtt jelent meg első önálló, vokális jazz- albuma Ready For The Sun címmel, mely a szakmai kritikák szerint is nagyon egységes, de változatos, igényes és kristálytiszta hanganyag lett. A zenekar azóta megannyi koncerten, felkérésen van túl, komoly rajongótáborra tett szert, stílusuk folyamatosan érlelődött. Zita  számos elismert hazai  jazz együttessel is dolgozott és dolgozik együtt (Modern Art Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Transform Quintet, Free Style Chamber Orchestra, Nagy János Trio).

Saját zenekarát 2008-ban alapította Gereben Zita Quintet néven, A fiatal, tehetséges muzsikusokból (Gyémánt Bálint – gitár, Horváth “Tojás” Gábor – zongora, Bata István – basszusgitár, Gálfi Attila – dob) álló formációjával friss, egyéni hangvételben ad elő saját dalokat.

“Our Places” címmel jelent meg Gereben Zita második albuma  Az új hanghordozó egy nagy nyitás a “poposabb” hangzásvilág felé, bár a dalok stílusjegyei az R’n'B, a blues, a pop, a rock és természetesen a jazz eklektikusságát is hordozzák. Az lemezen 13 új, saját dal hallható, melyek várhatóan nem fognak csalódást okozni az előző, vokális jazz album szerelmeseinek sem. Zitáék ezen a korongon egy teljesen új hangzással, hangulattal szerették volna elvarázsolni a hallgatókat, úgy, hogy mindeközben az a magas szintű zenei hangzás, ami jellemző a dalaikra, megmaradjon.  “A könnyűzene egyáltalán nem olyan könnyű műfaj: mind a zenében, mind az éneklésben is nehéz feladatok elé állítja az embert. A zenét egységében, harmóniájában szeretem nézni: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen  jó-e  - vallja Gereben Zita.

Mindezek mellet Zita még kirándulásokat tett a mozifilmek világába, olyan betétdalokkal és kisebb szerepekkel mint a Boldog Születésnapot, Magyar Vándor, Majdnem Szűz. Külön öröm volt számára, hogy a neves amerikai énekes-ütőhangszeres Vinx-el (Sting, Herbie Hancock) lépett fel közös produkcióban!

http://gerebenzita.hu/

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.