VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Tátrai Trend

Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak – ebből szokott valami igazán érdekes és izgalmas kisülni. Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, Tátrai Tibor többször volt részese hasonló „kalandnak”, amikor eleinte szinte még azt sem lehetett tudni, milyen zenét fog játszani új együttese, a végén mégis sportcsarnokok színpadán találta magát.

Hasonlóan indult a Latin Duó is, amely a nagy koncertekre kibővíti felállását, így zenélt együtt a két gitárossal pár éve a Művészetek Palotájában Glaser Péter (bőgő), Pintér Tibor (gitár) és Czibere József (ütőhangszerek). Tibusznak annyira megtetszett a velük való közös muzsikálás, hogy 2008 őszétől már ez a négyes alkotja a Tátrai Trend együttest.

Tátrai Tibor:
"Folyton keresem az újat. Leginkább azért, mert az újban mindig rengeteg energia feszül, mindenki éhes arra, hogy valami jót csináljon. Remek partnerekre találtam, már a próbák során kiderült, hogy a srácok mindent el tudnak játszani, s képesek vagyunk együtt lélegezni a zenében."

A Tátrai Trend szinte első koncertjét rögzítette és meg is jelentette. A Primőr című lemez nevéhez méltóan friss és talán kicsit nyers is volt, hiszen akkor még nem állt igazán össze a csapat. Egy év alatt viszont nagyon egymásra érzett a négy muzsikus, fellépéseik élményszámba mennek, jazzfesztiválon éppúgy visszatapsolják őket, mint nagy rockrendezvényeken. Elérkezett az ideje az első stúdióalbum készítésének. A Kis-Duna keringő címet viselő, tíz remek dalt tartalmazó anyag 2009 novemberében jelent meg.

http://www.tatraitibor.hu/?m=zenekarok&nyelv=magyar&aloldal_id=130&id=622

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.