VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Group 'n'Swing

A Group’N’Swing zenekar Magyarország kedvenc Swing & Boogie Show zenekara, mely saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, de swinges, big band-es hangulatot idéző szerzeményeivel, és a stílushoz passzoló karakteres imidzsével vívta ki a szakma és a közönség elismerését.

2010 októberében jelent meg debütáló lemezünk, „Swing amíg élek” címmel, melyen Pély Barna, Elek Norbert, Almási Attila és Sapszon Bálint szerzeményei hangzanak el. Az albumon található „Szép lányok és rossz fiúk” című dal bekerült a III. Jazzy Jazz Dalverseny döntőjébe is.

A most elkészült második nagylemezünket, a „Botrány”-t modernebb hangszerelés és elegánsabb hangvétel jellemzi, ami nem csak zeneileg, de színpadi megjelenésben is megnyilvánul a koncertjeinken. Jól tükröződik ez a nagylétszámú zenekari felállásban is: 4 fúvós, dobos, nagybőgős, gitáros, zongorista és két énekes. A “Botrány” című album zenei rendezője ezúttal a United formációból is ismert Romhányi Áron volt.
A cél továbbra is az volt, hogy műfaji korlátok nélkül jól táncolható, bulis dalokat írjunk. Az alapvetően pop zenei struktúrájú albumon keveredik a swing, a latin, a ballada és a rock’n’roll. Mindenből a legjava, a lényeg az igényes szórakoztatás! Az új lemez gerincét ezúttal még inkább a magyar nyelvű saját szerzemények adják, melyek mellé négy feldolgozás is felkerült, hogy azért az ismerős dallamok is felcsendüljenek. A Group’n’Swing “Botrány” című albuma egy tökéletes házibuli nélkülözhetetlen kelléke – 2013-ban Fonogram díjat nyert, az „Év szórakoztató zenei albuma” kategóriában.

2013. szeptember 1-ei teltházas MÜPA koncertjük bebizonyította, hogy produkciójuk nagyszínpadra termett. December 27-én a MOM Kulturális Központban megrendezett év végi előadásukra pedig rekord gyorsasággal keltek el a jegyek. A sikerszéria idei folytatásaként február 27-én a RAM Colosseumban is teltház várta őket…
A közönség egyértelműen a szívébe zárta a swing és a boogie hazai képviselőit, és mára kijelenthetjük, hogy műsorukat az ország bármely pontján nagy lelkesedéssel fogadja a közönség.

„Retikül” című számukkal bekerültek az M1 Eurovízió válogató televíziós műsorába. A közönség szavazata „A dal” középdöntőjéigjutatta el a csapatot, de nem csak a nézők, hanem a zsűri és a stáb elismerése is övezte szereplésüket.
A „Retikül” dal Jakupcsek Gabriella vezette Ridikül című műsor főcímzenéje lett az M1-en. A műsorhoz egy klip is készült az együttes szereplésével, amely a műsor elején minden alkalommal bemutatásra kerül.

Mihályi Réka, énekesnő országos népszerűségű dívává vált. Médiaszerepléseinek köszönhetően olyan cégek keresték meg együttműködéssel, mint a Lazar’s Salon, amely Réka hajkölteményeiért felel; az Elite Cosmetix, melynek reklámfilmjében kapott főszerepet vagy a Sallay cipészet, amely saját kollekciót álmodott meg neki.

Folyamatos médiajelenlét kíséri karrierjüket. A közelmúltban többek között szerepeltek az M1 Szerencseszombat, Legenda, Magyarország, szeretlek!, Kérem a követezőt! valamint Fábry Show műsoraiban…stb.

“Group’N'Swing együttes, a táncolható swing, shuffle és latin zene nagymesterei. Koncertjeiken a kiváló zene, a vidám hangulat, és a lendületes tánc garantált….”
(Pick Róbert – Muzsikus világ)

“Ez a zenekar akármilyen rendezvényen megtalálhatja a közönségét, hiszen a vidámság kötelező eleme létezésünknek. A koncerten elhangzó dalok abszolút képesek arra, hogy a világ bajait magunk mögött hagyva dobjuk félre a szürke hétköznapok bájtalanságát, és lendüljünk bele a swinges ritmusokba…”
(Vilkó T. Weber – Ekultúra)

Ének: Magyar Bálint, Mihályi Réka 
Trombita, vokál: Csík Tibor, Nyikes Krisztián
Tenor szaxofon, vokál: Bakó István
Harsona, bariton szaxofon, vokál: Almási Attila 
Zongora, vokál: Lőrincz Ádám
Gitár: Gyalog Zoltán
Nagybőgő: Molnár Péter
Dobok: Péntek Tibor

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.