VeszprémFest
Premium Music Festival
2022. július 11-16.  

  • Mobile app :

Gereben Zita Quintet

Gereben Zita zenei pályája rendkívül szerteágazó. A szélesebb közönség az Emil.RuleZ! vokalistájaként, majd Geszti Péter oldalán a Gringo Sztár egyik énekesnőjeként ismerhette meg. Emellett népszerű hazai jazz együttesekkel – Modern Art Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Transform Quintet, Free Style Chamber Orchestra, Nagy János Trio, Hárshegy Band, R.E.E.D only – is dolgozott már együtt, valamint Sting és Herbie Hancock zenekarából is ismert, neves amerikai énekes-ütőhangszeres Vinxszel is lépett fel közös produkcióban.

Az pedig, hogy mennyire sikeresen nyúl a különböző zenei stílusokhoz, leginkább saját zenekarában, a Gereben Zita Quintettben érhető tetten. Az együttes személyes hangvételű, első önálló albuma 2010 nyarán jelent meg Ready For The Sun címmel, amit az Our Places című lemez követett, melyen a jazz mellett a pop, a funk és az R'n'B stílusjegyek dominálnak. Műfajok tekintetében az énekesnő a sokféleségben hisz: ”Megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.”

A kvintett harmadik albuma is a műfaji sokszínűség jegyében készül. A dalok zenei részét Gereben Zita szerzőtársával, Horváth „Tojás” Gáborral készíti, míg szövegíróként az énekesnő mellett Hajós András is részt vesz a munkálatokban. Az együttműködésnek köszönhetően ez a lemez teljes egészében magyar dalszövegekkel készül. És bár az album megjelenése csak őszre várható, a Ryan Gosling Mentsél Ki című szerzeményt már hónapok óta játsszák a rádiók.

A zenekar tagjai: 

  • Gereben Zita - ének
  • Bécsy Bence - gitár
  • Horváth "Tojás" Gábor - zongora
  • Takács Donát - basszusgitár
  • Gálfi Attila - dob

facebook hivatalos oldal: https://www.facebook.com/gerebenzita

honlap: http://gerebenzita.hu/

Venues

Tickets

Buy your ticket online

Buy yout ticket online with your credit card.

More about the tickets

Mobile app

VeszprémFest2021

Download application has to get first-hand news, updates and the rain venue change.

Available for Android and iOS systems. Click here for the links. :

Android IOS
Main Sponsor
Primary Sponsors
Media partners
Professional organizations

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.