VeszprémFest
Premium Music Festival
2022. július 11-16.  

  • Mobile app :

Bogdán Norbert és zenekara

Bogdán Norbert, 27 éves, fiatal roma származású tehetség. Nagykanizsán született, jelenleg Budapesten él. 10 éves kora óta énekel és gitározik. A felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központba 2011-ben felvételt nyer, négy évig diákként tanult az intézetben.

Tehetségére már itt többen felfigyeltek. Snétberger Ferenc gitár művész és László Attila, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének docense is, aki sokat foglalkozott Norbert stílusának finomításával, képzésével. 2012-től Szőke Nikolettánál csiszolja tovább ének-tudását. Muzikalitása, a melódiákra való fogékonysága tagadhatatlanul egészen kivételes. Egyedi zenei világa a roma és magyar folk, a balkáni népzene magyar népzene  és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Mind lovári, mind beás nyelven beszél és énekel is a magyar mellett. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvesség és megnyerő színpadi jelenléte. Vérbeli előadó, aki tud bánni a közönséggel. Egyedi énekhangja és stílusa az első perctől megragadja a közönséget. 

A pop, a jazz, a világzene, az autentikus roma népzene és a magyar népzene területén egyformán otthon érzi magát. A feldolgozásokat és saját szerzeményeit is egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné.

Norbert sok művésszel egy színpadon játszott, például Pécsen 2014-ben  Richárd Bona előzenekarként, 2012-ben  Berlinben  Snétberger Ferenccel, 2013 -ban Budapesten a Bálnában Palya Bea elő zenekaraként, 2014 –ben a Jazz Napokon Pécsen  Szőke Nikolett előzenekaraként, 2015-ben Harcsa Veronika vendégeként, vagy 2016-ban a Magna Cum Laude előzenekaraként.

  • Lakatos Attila -gitár
  • Hoppál Mihály – basszusgitár
  • Siska Tamás - dob ütőhangszerek
  • Bogdán Norbert -  gitár, ének

Venues

Tickets

Buy your ticket online

Buy yout ticket online with your credit card.

More about the tickets

Mobile app

VeszprémFest2021

Download application has to get first-hand news, updates and the rain venue change.

Available for Android and iOS systems. Click here for the links. :

Android IOS
Main Sponsor
Primary Sponsors
Media partners
Professional organizations

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.