VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Fábián Juli & Zoohacker

A Fábián Juli & Zoohacker formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező zenész: a korábban jazz-énekesnőként jegyzett Fábián Juli és a szárnyait elektronikus produkciókban bontogató billentyűs-producer Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A közös hang megtalálása azonban nem jelentett gondot: a friss szerzőpáros első saját szerzeményei már tartalmazták a stílusukat azóta is fémjelző stílusjegyeket.

A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a hagyományos zenei műfajok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap bennük, másrészt a régebbi stílusjegyek újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által – mindennek eredménye pedig igazi minőségi popzene.

A zenekar 2011-es debütálása óta folyamatosan jelen van a hazai rádiók és a MAHASZ slágerlistáin, játszott a legendás Stereo MC’s előzenekaraként, és a 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bekerült ‘Like a Child’ c. számával – ez a dal hozta el végül az országos ismertséget.

► Like a Child – A Dal 2012: https://www.youtube.com/watch?v=aFnHenTmKnA

A zenekar ‘Liberation’ c. dala 2011-ben a Jazzy Jazz Dalverseny 2. helyezettje lett. Azóta minden évben újabb és újabb slágereket jelentetnek meg, amelyek közül a 2013 végén megjelent ’SoulCords’ és a 2014-es ’Shine’ egyaránt hamar felkerültek a rádiók játszási listáira. Utóbbi dal különlegessége, hogy a Talamba felkérésére született, az ütőegyüttes Művészetek Palotája-beli koncertjének apropóján.

► Shine – A Dal 2015 extra produkció: https://www.youtube.com/watch?v=e_0xazxB9bE

A csapat 2015-ben jelentette meg debütáló albumát ’Shine’ címmel, melyet egy telt házas lemezbemutató koncert követett az Akvárium klubban. Ezt követően 2015 folyamán a zenekar népszerűsége tovább nőtt: több mint ezer embert vonzott a csapat Kobuci kertben megrendezett nyári koncertje, és az őszi Jazzy Fesztiválon is óriási érdeklődés övezte a fellépésüket. ’Nothing to lose, my dear’ című daluk ősszel debütált, és szinte azonnal a slágerlisták legjobbjai közé került.

► Nothing to lose, my dear: https://www.youtube.com/watch?v=amdS2-3O3vU

A 2015-ös év végét a zenekar már dupla Akvárium koncerttel zárta, 2016-ban pedig valódi történelmet írt: eddig soha nem látott gyorsasággal kapkodták el a jegyeket a Müpa hangversenytermében megrendezett MR2 Szimfonikkal közös Fábián Juli & Zoohacker koncertre – mindössze három hét alatt minden jegy elkelt.

► A zenekar legújabb dala a ’When Spring is Near’: https://www.youtube.com/watch?v=6mvSlzdIFQM

A zenekar tagjai:

  • Fábián Juli - ének 
  • Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker" - billentyű
  • Udvarhelyi Gábor - gitár
  • Premecz Mátyás - billentyű
  • Gábor Andor - ütősök
  • Bata István - basszusgitár
  • Delov Jávor – dob

► A zenekar facebook oldala: www.facebook.com/julifabianandzoohacker


 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.