VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobile app :

Pribojszki Mátyás Band

Nemzetközileg is elismert, igazi blues-ikonok működnek közre a Pribojszki Mátyás Band ötödik, “My stories” című nagylemezén. A június 8-án megjelenő albumon Pribojszki bandájával játszik Charlie Musselwhite (USA), Bob Margolin (USA), Kid Andersen (USA), Andy J. Forest (USA), Bill Barrett (USA), Ryan Donohue (USA),  Little G. Weevil (USA/H), Ripoff Raskolnikov (A), Raphael Wressnig (A), Nemes Zoltán (H). 
A túlnyomó részt saját szerzeményeket tartalmazó album megjelenését nagyszabású lemezbemutató koncertsorozattal ünnepli meg a banda, ennek egyik állomása a Rozé, Rizling és Jazz Napok. 
Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb, európai szinten is jegyzett, hazai szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával, a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát. Több mint 30 országban koncertezett, itthon pedig alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. Az elmúlt több mint tíz évben 4 nagylemezt és 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar. A 2007-ben megjelent “How many more?” című nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak. 
Little G. Weevil vendégeként Pribojszki Mátyás közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel.

A zenekar tagjai:
Pribojszki Mátyás – ének, szájharmonika
Szász Ferenc – gitár
Molnár Dániel – dob
Csizmadia László - basszusgitár

Venues

Tickets

Buy your ticket online

Buy yout ticket online with your credit card.

More about the tickets

Mobile app

VeszprémFest2023

Download application has to get first-hand news, updates and the rain venue change.

Available for Android and iOS systems. Click here for the links. :

Android IOS
Primary Sponsors
Main media partner
Professional organizations
Rosé, Riesling and Jazz Days
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.