VeszprémFest
Premium Music Festival
2023. július 12-16.  

  • Mobile app :

Magyar Vista Social Club

A magyar népzenéhez más sokan sokféleképp nyúltak hozzá. A hazai palettáról azonban hiányzott egy olyan formáció, mely friss szemlélettel, könnyűzenei hangszerelésben, kifejezetten bluesos-latinos-rockos környezetbe helyez népzenei ihletésű dalokat. Ezért alakult meg 2011-ben Mohácsy Albert szerző első saját lemezének (Lili dalai) közreműködőiből a MagyarVista Social Club, mely önálló zenei útját járva mára egy kiforrott, felismerhető világot alkot.

Az Utazólevél c. második korongon a betyártémát járták körbe, majd négy új trackkel jelentkeztek 2013 novemberében, ezek közül a Mégis a szerelem c. számhoz elkészítették első klipjüket is.
http://www.youtube.com/watch?v=9vb0X7itygo

A Petőfi Rádió rotációjába is bekerült a dal, ma már szinte minden koncert zárószáma, és a közönség kedvence is. Ugyanebben az évben a Syma csarnokban tartotta meg jubileumi koncertjét a Csík zenekar, ahol a MagyarVista Social Club előzenekarként játszhatott több ezer ember előtt.
http://www.youtube.com/watch?v=ogzmu_wmT3k
http://www.youtube.com/watch?v=dHe4k7br3EY

2014-ben az együttes, folyamatosan frissülő repertoárjával a nyári fesztiválok egyik fő fellépője lett országszerte.

A zenei sokszínűséget a nyolc tagból álló muzsikusgárda biztosítja, akik teljesen különböző szakmai múlttal rendelkeznek: Sipeki Zoltánt leginkább Zorán kísérőzenekarából ismerhetjük, Kovács Ferenc a hazai dzsesszélet egyik legsokoldalúbb egyénisége, Németh Ferenc neve korábban a Csík zenekarból, ma a Méta népzenei együttesből cseng ismerősen. Horváth "Nina" Sárát népdalénekesként és dzsessz-énekesként is számon tartják. A ritmusszekció két erőssége, Oláh Péter és Bágyi Balázs a jazz felől érkezett, őket remekül egészíti ki ütősként az eredetileg népzenész Csikós Péter. A zenekar harmadik énekese, egyben billentyűse, Németh Péter pedig a pop-rock fiatalos lendületét képviseli.

Elérhetőségek/további háttéranyagok:
facebook
youtube

Venues

Tickets

Buy your ticket online

Buy yout ticket online with your credit card.

More about the tickets

Mobile app

VeszprémFest2023

Download application has to get first-hand news, updates and the rain venue change.

Available for Android and iOS systems. Click here for the links. :

Android IOS
Main Sponsor
Primary Sponsors
Main media partner
Professional organizations
Rosé, Riesling and Jazz Days

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.