VeszprémFest
Premium Music Festival
2023. július 12-16.  

  • Mobile app :

Tátrai Trend

Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak – ebből szokott valami igazán érdekes és izgalmas kisülni. Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, Tátrai Tibor többször volt részese hasonló „kalandnak”, amikor eleinte szinte még azt sem lehetett tudni, milyen zenét fog játszani új együttese, a végén mégis sportcsarnokok színpadán találta magát.

Hasonlóan indult a Latin Duó is, amely a nagy koncertekre kibővíti felállását, így zenélt együtt a két gitárossal pár éve a Művészetek Palotájában Glaser Péter (bőgő), Pintér Tibor (gitár) és Czibere József (ütőhangszerek). Tibusznak annyira megtetszett a velük való közös muzsikálás, hogy 2008 őszétől már ez a négyes alkotja a Tátrai Trend együttest.

Tátrai Tibor:
"Folyton keresem az újat. Leginkább azért, mert az újban mindig rengeteg energia feszül, mindenki éhes arra, hogy valami jót csináljon. Remek partnerekre találtam, már a próbák során kiderült, hogy a srácok mindent el tudnak játszani, s képesek vagyunk együtt lélegezni a zenében."

A Tátrai Trend szinte első koncertjét rögzítette és meg is jelentette. A Primőr című lemez nevéhez méltóan friss és talán kicsit nyers is volt, hiszen akkor még nem állt igazán össze a csapat. Egy év alatt viszont nagyon egymásra érzett a négy muzsikus, fellépéseik élményszámba mennek, jazzfesztiválon éppúgy visszatapsolják őket, mint nagy rockrendezvényeken. Elérkezett az ideje az első stúdióalbum készítésének. A Kis-Duna keringő címet viselő, tíz remek dalt tartalmazó anyag 2009 novemberében jelent meg.

http://www.tatraitibor.hu/?m=zenekarok&nyelv=magyar&aloldal_id=130&id=622

Venues

Tickets

Buy your ticket online

Buy yout ticket online with your credit card.

More about the tickets

Mobile app

VeszprémFest2023

Download application has to get first-hand news, updates and the rain venue change.

Available for Android and iOS systems. Click here for the links. :

Android IOS
Main Sponsor
Primary Sponsors
Main media partner
Professional organizations
Rosé, Riesling and Jazz Days

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.