VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Varga Helena Band

A világzene műfajában alkotó zenekar 2022-ben alakult. Varga Helena és zenekara formációban olyan hiteles, magasan kvalifikált előadókat láthat a közön- ség, akik egy friss, saját hangzást létrehozva jelenítik meg a roma kultúra eddig kevésbé ismert motívumait. Varga Helena vezetésével a zenekar egy újszerű, össz- művészeti koncepciót képvisel: a közönség egy hangzásában egyedülálló zenei fúzióval ismerkedhet meg többek között a cigány-magyar kettős identitással, a roma folklór archaikus dallamaival, a Romani Design által képviselt kulturális misszióval, Helena saját, cigány és magyar nyelven íródott, autentikus és kortárs dalain keresztül. A zenekar tagjai által hozott kultúrák (muzsikus cigányzene, jazz, folklór, világzene) egybeolvadása egy eddig nem hallott hangzást alkotott. Hamarosan megjelenik első nagylemezük, melyen helyet kaptak feldolgozások, főként saját szerzemények, kortárs költemények és a roma közösség körében nép- szerű, különleges gospelek is.

Varga Helena - ének
Lakatos Gyula - zongora
Oláh Kálmán Jr. - szaxofon 
Orsós Sándor Erik - dob
Torma Rudolf – basszusgitár

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.