VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

The Brand New Heavies

Előzenekar: Zolbert                                                                              

A The Brand New Heavies ma esti koncertje átköltözik a Veszprém Arénába, mivel 20 és 23 óra között – az egész napos napsütést követően - vihar várható.

A The Brand New Heavies, a londoni acid jazz szcéna egyik úttörője, intézménynek számít Angliában. Zenéjük, amely a jazz, a funk és a soul egyedi keveréke, több mint két évtizede tartja lázban az Egyesült Királyság zenei életét. Az évek során a The Brand New Heavies a legnagyobb angol R & B és soul szerzeményeket tudhatta magáénak 16 top 40-es single-t írva, köztük olyan számokkal, mint a Dream On Dreamer és a You’ve Got A Friend, lemezeladásuk pedig jócskán túllépte a kétmilliós példányszámot.

Az eredeti felállásból a ma is a csapatban játszó Jan Kincaid, Simon Bartholomew és Andrew Levy (ütősök/billentyűsök, gitár és basszusgitár) 1985-ben alapította meg a formációt London Ealing nevű külvárosában, s lettek nagy hatású életre hívói annak a műfajnak, amelyet acid jazz néven ismerünk a 90-es évek eleje óta.
Az 1990-es első Brand New Heavies lemez első sorban inkább instrumentális anyagokat tartalmazott néhány vokális szerzemény mellett. Ezt követően csatlakozott a csapathoz az amerikai énekesnő, N’Dea Davenport, s ezzel megkezdődött az együttes első aranykorszaka. A nevüket fogalommá tévő bemutatkozó albumukat újra kiadták Davenport éneklésével, s világsiker lett 1992-ben.
Ezután a Heavies egy éles kanyarral stílust váltott, és előrukkolt a Heavy Rhyme Experience: Vol. 1 című lemezzel, olyan népszerű rapperekkel erősítve, mint Main Source, Gang Starr, Grand Puba és a Pharcyde.
Két évvel később jelent meg a Brother Sister, melyen olyan sikerek szerepeltek, mint a Dream On Dreamer, a Back To Love és a Spend Some Time. Az angol toplistán a 4. helyre jutott, és platinalemez lett.
Davenport 1994-ben távozott az együttesből, hogy régóta vágyott szóló albumát elkészíthesse. Következő énekesük Siedah Garrett lett, aki régóta zenélt Quincy Jones-szal, rendszeresen közreműködött Michael Jackson lemezein és turnéin. A Shelter című albumot együtt készítették el.
A Young Disciplesből érkező Carleen Anderson, Garrett távozásával csatlakozott énekesként a Trunk Funk – The Best of The Brand New Heavies elkészítéséhez.
Rövid szünet után a csapat 2006-ban újra összeállt, s egy új albummal jelentkezett Get Used To It címmel. A lemez megjelenése után az amerikai Billboard magazin Davenportot a világ hét csodáinak egyikének nevezte, aki nemcsak elénekli a szöveget, hanem életre is kelti.
2013-ban az újjáalakult Heavies kiadta új, Forward című albumát, melyen N’Dea Davenport több számot is előad az új angol énekessel, Dawn Joseph-fel, nem egy számot Kincaid-del együtt hangszerelve is, jellegzetes funkos instrumentális stílusukban.

Koncertsorozatukon - melynek a VeszprémFest is egy állomása – a Forward számai mellett természetesen legnagyobb slágereik is elhangzanak.

Közreműködnek:
Dawn Joseph - vokál
Andrew Levy - basszusgitár
Jan Kincaid - dob

Simon Bartholomew - gitár
Matt Steele - billentyűs hangszerek
Dan Carpenter - trombita
Jim Hunt - szaxofon
Lily Gonzales - vokál/ ütőhangszerek

The Brand New Heavies feat. N'Dea Davenport "Sunlight" official music video from "Forward!" 

The Brand New Heavies - Dream On Dreamer


Előzenekar (20.00 - 20.40 óra): ZolbertZolbert egy fiatal, tehetséges szaxofonos, aki 2013-ban megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által megszervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. Frappé című dalával. Idén pedig a VII.  Jazzy Dalverseny fődíjasa lett Friendship című dalával, ami a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is elhozta.
Szóló karrierjét megelőzően az elmúlt években sessionzenészként rengeteg stílusban, több ismert zenekarban is dolgozott, úgy mint Unisex (pop), UP! (popfunk), vagy épp a Grover Washington Jr. Emlékzenekar (smooth jazz), valamint neves hazai énekesekkel, mint Tóth Vera, Molnár Ferenc Caramel, Zséda és Király Viktor.
Zolbert produkciójának alapja egy 5 főből álló, élőben játszó zenekar (billentyű, basszusgitár, dob, gitár, szaxofon). A formáció repertoárjában, Zolbert saját szerzeményei mellett, a neves énekesek nagysikerű slágerei is helyet kapnak szaxofonon, melyek hűen tükrözik a hazánkban egyre népszerűbb smooth jazz és az instrumentális pop zenei irányvonalat, fiatalos és tartalmas, szórakoztató kikapcsolódást nyújtva nézőinek. 
Célja, hogy a pozitív életérzést közvetítő energikus élő zenéjével, és ugyanilyen életteli színpadi jelenlétével, minél több emberhez eljuthasson Magyarország neves klubjaiba és fesztiváljaira.

A zenekar tagjai:
Zolbert - szaxofonok
Heilig Tamás - basszusgitár
Nagy Zsolt - dobok
Reviczky Balázs - zongora
Riskó Tibor - gitár

az együttes honlapja

az együttes facebook oldala

az együttes youtube csatornája

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.