VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Katie Melua

Katie Melua egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket arató előadóinak, több mint 11 millió eladott albummal, 1 millió koncertjeggyel és 56 platina díjjal.

Amikor a grúz születésű Katie 2002 szeptemberében leszerződött Mike Batt Dramatico Records nevű kiadójához, még elképzelni sem tudta senki, hogy mire harmadik, Pictures című albumát kiadja, abban az évben az ő lesz a világon a legnagyobb példányszámban lemezt eladó énekesnő. Első két albuma, a Call Off The Search és a Piece By Piece egyaránt nemzetközi listavezető lett. A The House címmel 2010-ben megjelenő negyedik albumát a kritikusok lenyűgöző hangzásúnak, izgalmasnak és drámainak jellemezték, s felkerült az európai toplisták élére. 2011-ben együttese egy vonósnégyessel egészült ki majd megjelentették a Secret Symphony exkluzív kiadását, s egy digitális gyűjtést The Tracks That Got Away címmel, amelyen B-oldalas számok és élő kedvencek kaptak helyet. 

Tíz évvel a listák élére került debütáló Call Off The Search album után jelent meg Katie hatodik stúdió lemeze, a Ketevan, 2013 szeptemberében, Katie 29. születésnapján.
A Ketevan (ez Katie grúz neve) első single-je az I Will Be There, amelyet a koronázási gálán mutattak be a Buckingham Palotában július 11-én. A dal, amelyet Katie régi társa, Mike Batt írt, csodás tisztelgés egy gondoskodó, óvó, anyai személy előtt. Egyszersmind annak a jele, hogy Katie visszatért a dalíráshoz és a közös munkához régi barátjával, Mike Batt-tel.

Katie egyedi, lenyűgöző hangja, az elmúlt évtized érettségével és gazdagságával a szerelemről és az életről mesél. A korábbi albumok oly nagy sikerei után mit vár a Ketevantól? „Remélem, az emberek élvezik majd a dalokat, az albumon megjelenő gondolatok sokaságát, a romantikát, a melankóliát és a néhány retró jazz jellegű számot. Talán már nem úgy hallgatjuk a lemezeket, mint egykor, de bízom benne, hogy az album teljes repertoárja tetszeni fog.”

A lemezeken túl Katie Melua rekordokat döntő turnésorozattal és számtalan olyan nagyszerű pillanattal büszkélkedhet, mint amikor Nelson Mandeláért lépett egy színpadra bálványával, a Queennel, vagy amikor a királynőnek játszott, s vele vacsorázott a Buckingham Palotában.

Lépett már fel 40 tagú zenekar kíséretében, tartott akusztikus körutat, csak gitárjával és zongorájával kísérve, játszott már úgy, hogy saját együttese vonósnégyessel egészült ki. Magyarországon először köszönthetjük őt a színpadon; legnépszerűbb dalait triójával mutatja be a veszprémi közönségnek.

Közreműködnek:
Katie Melua – vokál, gitár
Rory Macfarlane– basszusgitár
Mark Edwards – zongora, billentyűs hangszerek
Henry Spinetti: dob


 

Katie Melua - Nine Million Bicycles
Katie Melua - Closest Thing To Crazy

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.