VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Nigel Kennedy

The Violin - FROM THE PAST TO THE FUTURE

Sztárvendég: Roby Lakatos

Tartson Nigel Kennedy hegedűművésszel, amint az öntörvényű szupersztár magával ragadja közönségét. Vidám utazása során egyesíti a legkülönbözőbb műfajok sajátosságait.  Bach szólójától induva végiglátogat számtalan állomást: a klasszikusoktól indulva, a jazzen, a kelta, a rock- és a népzenén át eljut egészen a cigányzenéig, és még tovább!

Nigel Kennedy több mint 25 éve a világ egyik legkitűnőbb, legelismertebb hegedű virtuóza, hazájában pedig a legjelentősebb angol hegedűművészként tartják számon. Briliáns technikája, egyedülálló tehetsége és tömegeket vonzó játéka új távlatokat nyitott mind a klasszikus, mind a kortárs zeneművek számára. Ő minden idők legtöbb lemezt eladott klasszikus hegedűművésze.
Kivételes karrierjének és sokszínű nemzetközi televíziós szerepléseinek köszönhetően Kennedy világszerte a média érdeklődésének középpontjába került. Nyilvános és privát koncerteket adott az angol királyi családnak, s művészetét számos díjjal ismerték el (az Év férfi zenésze a UK Brit Awardson, Vivement Dimanch-Díj, számos Echo-Díj, Grammy-díjak, Svájc Arany Rózsája stb.).

Mérföldkövet jelentett számára Vivaldi: Négy évszak című zeneművének felvétele, amellyel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe; ez lett minden idők legnagyobb példányszámban eladott klasszikus műve. Több mint 2 millió példányt vásároltak belőle, és az album közel két évig vezette az angol klasszikus zenei sikerlistát.
A klasszikus zene mellett a jazz Kennedy másik szenvedélye. A 2009-ben megjelent A Very Nice Album (Egy nagyon jó lemez) hűen tükrözi különc, egyéni felfogását –  Nigel egy rá jellemző, merész kirándulást tett, immár nem a klasszikus zenében. Míg korábbi Bluenote albumán klasszikus jazz szerzők műveit dolgozta fel, a Very Nice Albumon már saját szerzemények és improvizációk szerepelnek. 2010-ben SHHH! címmel jelent meg a Nigel Kennedy Quintet legutóbbi lemeze, amelyen főként eredeti Kennedy szerzemények hallhatók.
Nigel civilként nagy futballrajongó, amikor csak ideje engedi, mindig ott szurkol csapata, az Aston Villa meccsein. Korábbi kapcsolatából egy fia született, jelenlegi feleségével, a lengyel ügyvédnő Agnieszkával mindennapjaikat Lengyelország és Nagy-Britannia között töltik megosztva.
A kimondottan számára kialakított öthúros hegedűi mellett Kennedy a híres cremonai hegedűkészítő, Carlo Bergonzi 1732-ben készült hangszerén is játszik.

Közreműködnek:

Nigel Kennedy
Marian Mexicanu - harmonika
Doug Boyle - gitár
Yaron Stavi - basszusgitár
Krzysztof Dziedzic - dob

www.nigel-kennedy.net

http://www.youtube.com/watch?v=xSNz7LPz7yE
http://www.youtube.com/watch?v=-gO4mYN92Cg

 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.