VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Diana Krall

Diana Krall új, különleges albuma, a Glad Rag Doll (Verve Records, 2012) új hangzások, új hangszerelés és új zenészek izgalmas, kalandos felfedezése. A főszerepet egy énekes és zongorista játssza, az egészet átjárja a vagányság, a humor, ugyanakkor árad belőle egy újfajta gyengédség és meghittség.

„Mindannyian úgy álltunk hozzá, mintha a dalokat tegnap írták volna. Nem akartam egy külön korszakot bemutató vagy nosztalgia lemezt készíteni” – nyilatkozta lemezéről az énekesnő. Valójában ezek olyan dalok, amelyek Krallt mindig is foglalkoztatták. Ahogy egykor gyerekszobájában, jelenlegi otthonában is halomban állnak a 78-as fordulatszámú lemezek és dalszövegek, tele értékkel, csiszolatlan gyémántokkal, dalokkal, amelyek nem koptak meg a számtalan lejátszás után sem. Ha néhány szerzemény olyannak tűnik, mint a 20-as, 30-as évek dalai, akkor ez nem más, mint a 20-as, 30-as évek zenéje átültetve a 21. századba. S ugyanez mondható el Doc Pomus formabontóan feldolgozott klasszikusáról, az 50-es években megjelent Lonely Avenue-ról. Gene Austin Let It Rain című felvétele – Krall merengő, mai hangvételű interpretálásában – szinte visszhangzik Buddy és Julie Miller valamivel újabb, a spirituális vágyakozásról szóló balladájának, a Wide River to Cross-nak csodás újraértelmezésében.

Diana Krall 1964-ben született Kanadában, Nanaimo városában. Szülei nyomdokain haladva – édesapja zongorista és nagy lemezgyűjtő, édesanyja kórusban énekelt – 4 évesen már zongorázni tanult, 15 évesen pedig egy helyi étteremben lépett fel zongoristaként.
1999-ben a When I Look In Your Eyes című albumával robbant be a köztudatba, amivel jazz kategóriában Grammy-díjat nyert, és ez volt az első jazz album a világon, amit az Év Albuma díjra is jelöltek.
2009-es Grammy-díjas albuma, a Quiet Nights, amelyen Brazíliát tekintette zenéje kiindulási pontjának, a Billboard 200-as listáján a 3. helyet szerezte meg. Ez Diana Krall eddigi legjobb lista-helyezése, illetve ez a negyedik egymást követő albuma, amely az első tízben mutatkozott be.
A Glad Rag Doll Krall 11. stúdióalbuma. Lemezei milliós nagyságrendben fogynak, és díjak tucatjait nyerte meg - köztük három Grammy-t.

Közreműködnek:

Diana Krall - zongora/ének
Stuart Duncan - gitár/hegedű
Aram Bajakian - gitár
Dennis Crouch - bőgő
Patrick Warren – billentyűs hangszerek
Karriem Riggins – dob

www.dianakrall.com

Diana Krall - Look Of Love (Live In Paris)

 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.