VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Marcus Miller

Régóta váratott már magára a széles körben elismert „reneszánsz ember”, Marcus Miller Renaissance című albuma. Miller két Grammy-díjával és 10, kritikusok által is elismert, műfajilag nem besorolható albumával a legirigyeltebb zenei karriert befutó előadók közé tartozik.

A Renaissance 13 érzelmekkel különösen átitatott dalt kínál, köztük 8 mélyen ihletett, eredeti szerzeménnyel, a klasszikusabb hangzástól a ’70-es évek CTI Records kiadójának hangzásvilágát idéző dalon át (“CEE-TEE-EYE”) az afrikai szigetről szóló, befelé forduló, reményteli, merengő “Gorée” (Go-ray) című dalig. A Renaissance másik 5 dala festőien sokszínű feldolgozás a WAR soul-jazz kulturális csapattól, a new wave-soul sztárjelölt Janelle Monáe-től, a New York-i jazz nagyság Weldon Irvine-tól, a brazil zenei nagykövet Ivan Linstől és a keresztény zeneszerző Luther “Mano” Hanestől.

Marcus Miller zenész családba született 1959-ben, édesapja templomi orgonista és kórusvezető, édesanyja jazz zongorista. 13 éves korára már klarinéton, zongorán, illetve basszusgitáron játszott, és dalokat is írt. Két évvel később már rendszeresen dolgozott New Yorkban, basszusgitározott és zenét szerzett Bobbi Humprey jazz fuvolásnak és Lonnie Liston Smith billentyűsnek. Miller hamarosan a legkeresettebb session zenésszé vált, játszott a világ jó néhány elismert zenészével számos országban rögzített, több mint 500 albumon – Frank Sinatrától Elton Johnon és Bill Withersen át LL Cool J-ig.
Profi filmzeneszerzőként Miller útja Spike Lee “School Daze” (Suli láz) című filmjéhez írt dalával, a “Da Butt”-tal indult és jutott el több mint 20 filmig.
Mint producer, író és zenész, ő volt az utolsó jelentős munkatársa a jazz legenda Miles Davisnek, és közreműködött abban, hogy a “Tutu” mint dal és mint album a kortárs jazz zene meghatározó alkotásává váljon.

Közreműködnek:

Marcus Miller - basszusgitár, basszusklarinét
Alex Han - szaxofon
Sean Jones - trombita
Adam Agati - gitár
Brett Williams - zongora, billentyűs hangszerek
Louis Cato - dob

www.marcusmiller.com

http://www.youtube.com/watch?v=xXYjo5-UaTY

A koncert helyszínén - a küzdőtéren is - biztosítunk ülőhelyeket, melyek érkezési sorrendben foglalhatók el.

A koncert előtt fellép a The Bluesberry Band & Muck Ferenc

 

 

 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.