VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Gereben Zita Quintet

Gereben Zita zenei pályája rendkívül szerteágazó. A szélesebb közönség az Emil.RuleZ! vokalistájaként, majd Geszti Péter oldalán a Gringo Sztár egyik énekesnőjeként ismerhette meg. Emellett népszerű hazai jazz együttesekkel – Modern Art Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Transform Quintet, Free Style Chamber Orchestra, Nagy János Trio, Hárshegy Band, R.E.E.D only – is dolgozott már együtt, valamint Sting és Herbie Hancock zenekarából is ismert, neves amerikai énekes-ütőhangszeres Vinxszel is lépett fel közös produkcióban.

Az pedig, hogy mennyire sikeresen nyúl a különböző zenei stílusokhoz, leginkább saját zenekarában, a Gereben Zita Quintettben érhető tetten. Az együttes személyes hangvételű, első önálló albuma 2010 nyarán jelent meg Ready For The Sun címmel, amit az Our Places című lemez követett, melyen a jazz mellett a pop, a funk és az R'n'B stílusjegyek dominálnak. Műfajok tekintetében az énekesnő a sokféleségben hisz: ”Megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.”

A kvintett harmadik albuma is a műfaji sokszínűség jegyében készül. A dalok zenei részét Gereben Zita szerzőtársával, Horváth „Tojás” Gáborral készíti, míg szövegíróként az énekesnő mellett Hajós András is részt vesz a munkálatokban. Az együttműködésnek köszönhetően ez a lemez teljes egészében magyar dalszövegekkel készül. És bár az album megjelenése csak őszre várható, a Ryan Gosling Mentsél Ki című szerzeményt már hónapok óta játsszák a rádiók.

A zenekar tagjai: 

  • Gereben Zita - ének
  • Bécsy Bence - gitár
  • Horváth "Tojás" Gábor - zongora
  • Takács Donát - basszusgitár
  • Gálfi Attila - dob

facebook hivatalos oldal: https://www.facebook.com/gerebenzita

honlap: http://gerebenzita.hu/

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.