VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

ROGER HODGSON, a Supertramp legendás énekese és dalszerzője

Kapunyitás 19:30 órakor

A VeszprémFest nyitónapján, 2015. július 15-én Roger Hodgsont, a Supertramp társ-alapítóját köszönthetjük Veszprémben, aki a „Crime of the Century” album megjelenésének 40. évfordulója alkalmából európai turnét tervez. A „BREAKFAST IN AMERICA” turné lehetőséget teremt közönségének, hogy újra átélje a Hodgson és a Supertramp teremtette varázslatos hangulatot.

Hodgson, a legendás Supertramp dalszerzője és szövegírója, az 1969-ben létrejött progresszív rock zenekar társalapítója. A rajongók között csak „arany évekként” emlegetett időszakban Roger volt az együttes vezéregyénisége, a Supertramp - 60 millió példányt is meghaladó eladott albummal - ekkor vált világhírű jelenséggé. Roger írt, énekelt, és olyan, a mai napig mércét jelentő rock alkotások kapcsolódnak hozzá, mint a "Breakfast in America," "Give a Little Bit," "Take the Long Way Home," "The Logical Song," "Dreamer," "It's Raining Again," "School," és "Fool's Overture."


Négytagú zenekarával Roger Hodgson az általa írt, majd a Supertramppel felvett legnagyobb slágereit adja elő további klasszikusnak számító darabokkal, mint pl. a "Child of Vision," "Hide in Your Shell," "Sister Moonshine," és az "Even in the Quietest Moments,", emellett szóló albumának kedvenceit játssza - "Only Because of You," "Lovers in the Wind," "Had a Dream," és "In Jeopardy"; ezek közül számos megtalálható a Classics Live címen legutóbb megjelent CD-jén is.

Összekapcsolva a generációkat, Hodgson a baby boom korszak szülötteit visszaröpíti fiatalságuk idejébe, míg a fiatalabb nemzedéknek megmutatja, miért is maradhattak fent a mai napig ezek a szívből jövő dalok. És valóban, idén a „Crime of the Century” album 1974-es megjelenésének 40. évfordulóját ünnepeljük. Hodgson a koncerten előadja az albumról mind a négy dalát, melyben közreműködött: a "School,"-t, a "Hide in Your Shell,"-t, az "If Everyone Was Listening"-et és a halhatatlan klasszikus "Dreamer"-t, amely meghozta a nemzetközi sikert a Supertramp számára, a „Crime of the Century” albumot a listák élére röptetve.

„Az évek alatt végig azt gondoltam, hogy Supertramp rajongó vagyok, miközben tulajdonképpen Roger Hodgson rajongója voltam és vagyok. Micsoda show! WOW – ez minden, amit mondani tudok.” – David Wild, a Rolling Stone szerkesztője

Közreműködnek:
Aaron Macdonald - szaxofon, harmonika, billentyűsök, háttérének
Bryan Head - dob
Kevin Adamson - billentyűsök, háttérének
David J Carpenter - basszusgitár, háttérének

További információk a fellépőről:

Youtube linkek:

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.