VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Karácsony János és Angler Ákos duó

Karácsony János évek óta több formációban is játszik. Egyike ezeknek egy duó, amiben Angler Ákos dobos, ütőhangszeres zenésztársával formabontó hangszerelésben adja elő szerzeményeit. Erre a hengszeres fúzióra jellemző az akusztikus megszólalás, kamara jellegű zenélés. Ismert LGT dalokat és önálló albumai dalait adják elő jellegzetes „James“ hangvételben. 

A koncert tervezett magja : Nem adom fel, Síneken, Utolsó szerelmes dal, A dal miénk,Engedj el, Ha eljönnek az angyalok, Már nem vigyázol ránk, Áldd meg a dalt, Ő még csak 14, Szólj rám ha hangosan énekelek, Neked írom a dalt,  Boldog Karácsony’, Szerelem eclipse, Szemembe nézz,  Vallomás,  Ringass még, Gyere ki a hegyoldalba. 

Közreműködik:
Karácsony János - gitár, ének
Angler Ákos - dob

 

Karácsony János
Gitáros, énekes, szövegíró, zeneszerző. Gyerekkorában zongorázni tanult, majd áttért a klasszikus gitárra. Ekkor sajátította el azokat az alapokat, melyek később előnyére váltak a többi gitárossal szemben. 1967 telétől a Ferm zenekarban játszott, ahol Vince Viktóriát kísérték. 
1971-ben Novai Gáborral, Révész Sándorral, Reck Lajossal, Ákos Istvánnal és Várkonyi Mátyással megalapította a Generál együttest. 1974 októberében  csatlakozott az LGT-hez, ahol az Egyesült Államokba disszidált Barta Tamás helyére került. Dalaival és jellegzetes énekhangjával hozzájárult az LGT sikeréhez, legismertebb szerzeményei a Rajongás (1976), az Engedj el (1977), Az utolsó szerelmes dal (1978), A dal a miénk(1980), az Áldd meg a dalt (1980), A síneken (1982) és az Ellenfél nélkül (1984).
Az LGT az 1980-as évek második felében egyre kevesebbet koncertezett, a tagok pedig szólókarrierjükre koncentráltak. Karácsony első szólóalbuma 1986-ban jelent meg Az időn túl címmel, ezt követte 1996-ban a James és 2004-ben a Boldog Karácsony(t). Ezenkívül producerként és hangmérnökként működött közre a Napoleon Boulevard albumain, de az LGT tagjaival is dolgozott.

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.