VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Bacsó Kristóf Quartet

A 2008-ban alakult Bacsó Kristóf Quartet repertoárján a zenekarvezető-szaxofonos szerzeményei szerepelnek, melyek a kiforrott hangzású Alteregos című, debütáló szerzői albumán is hallhatóak. A colemani felállású, harmóniahangszer nélküli kvartett Bacsó friss, a hagyományokat tisztelő, de múltidézésre nem törekvő szerzeményeit játssza, melyekben a jazz és a kortárs zene elemei közép-kelet európai ízekkel keverednek. Zenéjükben szervesen kapcsolódnak egymással a mívesen megkomponált zenei szövetek és a pillanattól ihletett  hangokból épülő történetek.

Második albumuk, amely a nagy sikerű - Művészetek Palotája Fesztiválszínházában rendezett - koncert anyagából készült, Nocturne címmel 2012-ben a BMC kiadó gondozásában jelent meg.
Zenésztársai a magyar jazz meghatározó művészei: trombitán Fekete-Kovács Kornél játszik, Barcza Horváth József bőgőzik és Juhász Márton dobol.

"Még hogy a jazz halott lenne?! Itt ez a gyönyörű felvétel a magyar jazz legkiválóbb zenészeitől, amely ékesszólóan tanusítja: az eredendően amerikai művészeti forma mára az egész világra kiterjedt. 
Biztos vagyok benne, hogy a nagy Bartók Béla igen büszke lenne ezekre a fiatalokra. Bacsó Kristóf nem csupán kiemelkedő zeneszerző, de remek előadó is, akivel már többször volt szerencsém együtt játszani. Remélem ez az album meghozza neki a sikert, amire rászolgált. “(Lionel Loueke Nocturne című lemez ajánlója)

“Ebben a bő hatvan percben tényleg minden ott feszít, amitől a Nocturne bátran az év hazai dzsesszlemeze lehet: okos, míves, honi gyökerű és globális kitekintésű.”(Jávorszky Béla Szilárd, Népszabadság)

“Játékosságával kedves, komolyságával felemelő, kreativitásával lenyűgöző Bacsó Kristóf bemutatkozó albuma. (Turi Gábor, Gramofon zenei szaklap)”

“…Bacsó Quartet bemutatkozó lemeze nem csak az itthoni dzsessz-élet szereplői számára helyezte magasra a lécet.
(Végső Zoltán, revizoronline.hu)”

Közreműködnek:

Bacsó Kristóf – tenor és szopránszaxofon

Fekete-Kovács Kornél – trombita, szárnykürt 

Barcza Horváth József – nagybőgő

Juhász Márton – dob

www.kristofbacso.com

 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.