VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

 • Mobil applikáció :

The NPG (The New Power Generation): “Celebrating Prince”

Előzenekar: Sax-O-Funk

A legendás művésszel, Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation (The NPG) kétségkívül az egyik legsikeresebb és legfigyelemreméltóbb kísérő banda a világon. A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére való tekintettel elhatározták, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét.

Egy kis történeti áttekintés

A The New Power Generation (The PNG) 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, amikor is Prince új irányt vett és 3rdEyeGirl név alatt új együttest alapított. 2015-ben azonban a The New Power Generation néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

Bár a „Welcome to the New Power Generation” kifejezés már Prince 1988-as Lovesexy albuma nyitószámában is elhangzik, az NPG-t zenekari névként először az 1990-es „Graffiti Bridge” című filmben használták, a film kísérő albumán hallható „New Power Generation” című dal szövege alapján pedig egyértelmű Prince lelkesedése:

“Lay down your funky weapon, come join us on the floor. Making love and music’s the only things worth fighting 4. We r the new power generation, we want 2 change the world. The only thing that’s in our way is u. Your old fashioned music, your old ideas, We’re sick and tired of u telling us what 2 do.” (© Prince )

„Tedd le a „funky-s” fegyveredet, és gyere velünk a táncparkettre! Szeretkezni és zenélni - egyedül ezekért érdemes küzdeni. Mi vagyunk az új erő generációja, és megváltoztatjuk a világot. Már csak te állsz az utunkban. Régimódi zenéd, elavult gondolataid nem kellenek. Elegünk van abból, hogy te dirigálsz.”

A The New Power Generation élőben az 1990-es Nude Tour során, albumon pedig az 1991-es, kritikusok által is éljenzett Diamods and Pearls -szel mutatkozott be, amelyről több dal került föl a Billboard slágerlistájára, mint bármely más, a Purple Rain óta kiadott Prince albumról.

A banda jelenlegi felállása megegyezik az eredeti NPG-vel, kivéve a dobos Michael Blandot, akit Soul Asylum-beli kötelezettségei nem engedtek beszállni a turnéba, valamint az énekes-billentyűs Rosie Gainest, aki évek óta egészségügyi problémákkal küzd. A dobokat így most Kirk Johnson vette át, aki az eredeti NPG tagja volt ütős és táncos minőségben, Rosie helyét pedig – már 1992-es távozása óta - Morris Hayes tölti be. Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűseként játszott – így ő volt a leghosszabb ideig tagja az együttesnek. Az NPG többi tagja változatlan az eredeti felállás óta.

A zenekar részletesebb történetéért tekintse meg a http://www.princevault.com/index.php?title=Band:_New_Power_Generation weboldalt.

A koncerten Prince leghíresebb számai is elhangzanak: Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Sexy MF, Sign O The Times, Diamonds & Pearls, Baby I'm a Star, Get Off, Cream, Purple Rain…

Fellépők:

 • Morris Hayes - billentyűk és Music Director
 • Tommy Barbarella - billentyűs
 • Sonny Thompson - basszusgitár
 • Mike Scott - gitár
 • Kirk Johnson - dob
 • Tony Mosley - vokál, gitár, tánc
 • Damon Dickson - háttér vokál és tánc

A koncerten több vendég énekes is fellép Prince zenei-baráti köréből és a New Power Generation egykori tagjai közül:

Facebook: www.facebook.com/originalnpg
YouTube: www.youtube.com/channel/UCpteS6WC4LVawerZJ_6jJRA
Twitter: https://twitter.com/Original_NPG
Video playlists (classic videos): https://www.youtube.com/watch?list=PLNEBF4mALyHbEAkklriWP9s64-v56DbxK&v=9aKBmNTLLl0 

The NGP üzenete

Előzenekar: Sax-O-Funk (20.00 órától)

Mint a neve is mutatja, leginkább sax és funk,de még annyi minden más - soul, jazz,R&B, pop, reggae! Hisszük, hogy igenis összeegyeztethető a minőségi zene és a szórakoztatás. Elhozzuk a saját dalainkon kívül Quincy Jones, Al Jarreau, Babyface és még megannyi kedvencünk szerzeményeit. A műsorban gyakran szerepelnek vokális dalok az instrumentálisok mellett.

A neves session-zenészek alkotta zenekar tagjai:

 • Balog László - dob             (Bereczki Zoltán, Király Viktor, Nikolas)
 • Takács Donát - bass           (Caramel, Stúdió 11, Gigi)
 • Kardos Norbert - billentyűk (Gigi, Caramel, Nikolas)
 • Dajka Krisztián - gitár         (Kefír, Zséda, Wolf Kati.)
 • Csányi István - sax, ének     (Zorán, Gigi, Éliás Jr)

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.