VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Roby Lakatos

Roby Lakatos a „cigány hegedűsök királyától”, Bihari Jánostól származtatott legendás hegedűs családba született. Gyermekként megismerkedett a zenével, és 9 évesen már közönség előtt játszott első hegedűsként egy cigányzenekarban. Zenésszé válásának nemcsak a család volt a színtere, hanem a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumot is, ahol 1984-ben elnyerte a klasszikus hegedűsöknek járó első díjat. 1986 és 1996 között a brüsszeli Les Atéliers de la grande Ille közönségét kápráztatta el együttesével. Ez a szórakozóhely jelentette zenei otthonát ebben az időben. Együtt dolgozott itt Vadim Repinnel és Stéphane Grappellivel, Sir Yehudi Menuhin pedig – aki csodálta játékát – Bürsszelben járva mindig ellátogatott a klubba, hogy meghallgassa.

Roby Lakatost nem csak a lenyűgöző virtuozitás, hanem a rendkívüli stílusbeli sokoldalúság is jellemzi. Könnyedén ad elő a klasszikus darabokat, játszik jazzt és szólaltat meg magyar népi dallamokat, így Lakatos azon ritka zenészek egyike, akit nem lehet egyetlen kategóriába zárni. Cigány hegedűsnek, vagy „az ördög hegedűsének” nevezik, klasszikus virtuózként, jazz improvizatőrként, zeneszerzőként és rendezőként, illetve a 19. századból itt ragadt emberként is aposztrofálják, s ő tulajdonképpen mindez egyszerre. Olyan univerzális zenész, akivel ma ritkán találkozhatunk, előadói ereje az improvizációiból és a zeneszerzésből ered.
Európa, Ázsia és Amerika szinte minden nagy előadótermeiben és fesztiválján fellépett már.

Az együttes további tagjai:
 

Bóni László, második hegedűs, 1968-ban született Budapesten, és Roby Lakatos édesapjával tanult annak zenekarában. Szólista diplomáját 1987-ben kapta meg cigány hegedűsként. Ezt követően 10 hónapot töltött Japánban egy cigányzenész trióval, amellyel azután egész Európát bejárták. 1991 és 1994 között Antwerpenben dolgozott. Bóni László Roby Lakatos leghűségesebb és legrégebbi társa.
 
Lisztes Jenő, cimbalmos 1986-ban született Budapesten, egy híres cimbalmos unokájaként. Még csak négy éves volt, mikor Székely Ágnesnél megkezdte klasszikus cimbalom tanulmányait. Ezt követően klasszikus és cigányzenét tanult Soros Jenőnél. 12 évesen megnyerte a Rácz Aladár Cimbalom Versenyt. 2005 óta a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul.

Balogh László gitáros 1987-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait 6 évesen kezdte meg Székely Ágnes professzor asszonynál a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában. Első hangszere a cimbalom volt, de 12 évesen átváltott a gitárra. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta, majd két évre „tanoncként” bekerült a Roby Lakatos Ensemble-be; jelenleg itt szólógitáros.

Lisztes „Csorosz” László bőgős 1988-ban született. Eredetileg hegedűn tanult játszani, majd 9 évesen váltott a bőgőre, és megkezdte tanulmányait a Tóth Aladár Zeneiskolában. Ebben az időben tanára Duduj Lajos volt. Később a Bartók Béla Zeneiskolában kapott képzést, ahol Lukácsházi Istvánnál tanult. Jelenleg a Pécsi Konzervatóriumban posztgraduális képzésen végez kurzusokat.

Cséki Kálmán Jr. zongorista 1982-ben született Budapesten. A Tóth Aladár Zeneiskolában tanult klasszikus zenét. Tanulmányait a Weiner Leó Zenei Konzervatóriumban folytatta. Cséki Kálmán Jr. annak a Cséki Kálmánnak a fia, aki Roby előző zongoristája volt, jelenleg pedig Mexikóban tanít zongorát.

www.robylakatos.com

 

 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.