VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Norah Jones

Előzenekar: David Yengibarian Trió


50 millió eladott lemez, kilenc Grammy-díj és hatmilliárd dal letöltés – többek között ez Norah Jones több, mint 20 éves zenei pályafutásának mérlege. Az indiai származású énekesnő gyakorlatilag beleszületett a zenébe: édesapja Ravi Shankar, háromszoros Grammy-díjas indiai szitárjátékos és zeneszerző, édesanyja Sue Jones, New York-i koncert producer. 

2002-ben megjelent Come Away With Me című albumával vált világszerte ismertté. A pop, soul, folk és countryelemekkel színesített zenei anyag világszerte 20 millió példányban fogyott és azonnal öt Grammy-díjat hozott az énekesnőnek - többek között a Legjobb Új Előadónak járó elismerést is. Második albuma, a Feels like Home 2004-ben jelent meg és több mint egymillió kelt el belőle az Egyesült Államokban egyetlen hét alatt, de 2007-ben polcokra került harmadik albuma, a Not Too Late is hatalmas sikernek bizonyult. Összesen 17 önálló lemezt adott ki, utoljára 2021-ben jelentkezett 'Til We Meet Again című koncertalbumával.

Zenei karrierje mellett filmszerepet is vállalt, 2007-ben főszerepet játszott többek között Jude Law, Natalie Portman és Rachel Weisz oldalán Wong Kar Wai első angol nyelvű, A távolság íze (My Blueberry Nights) című filmjében, amely a 2007-es cannes-i fesztivál nyitódarabja volt. Jones a közelmúltban indította el saját podcastját, Norah Jones is Playing Along címmel, amelynek minden epizódjában egy-egy kedvenc muzsikusával örömzenél és beszélget.

  • Norah Jones – zongora, ének
  • Brian Blade – dob
  • Chris Morrissey – basszusgitár
  • Dan Lead – gitár

Előzenekar

David Yengibarian Trió

Kapunyitás: 18:00, előzenekar kezdés: 19:00

David Yengibarian népzenei ihletésű zenei világának fő inspirációs forrásai között nagy súllyal képviselteti magát az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, a brazil dalok harmóniai és ritmikai sokszínűsége, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, valamint az argentin tangó és az azt megújító Astor Piazzolla zenéje. Az örmény David Yengibarian Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol idővel keresett jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Hat saját lemezt jelentetett meg, tovább számos színházi és filmzenét komponált. 1999-ben megalakított triója az elmúlt két évtized során számos alakváltáson esett át, zenésztársai között a hazai jazz számos prominens képviselőjét megtalálhattuk. Az utóbbi években állandósult felállás két oszlopos tagja Badics Márk (dob) és Vajdovich Árpád (basszusgitár). 

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.