Főtámogató
15. VeszprémFest
Premium Music Festival
2018. július 11-14.

  • Mobil applikáció :

Gereben Zita Quintet

Gereben Zita zenei pályája rendkívül szerteágazó. A szélesebb közönség az Emil.RuleZ! vokalistájaként, majd Geszti Péter oldalán a Gringo Sztár egyik énekesnőjeként ismerhette meg. Emellett népszerű hazai jazz együttesekkel – Modern Art Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Transform Quintet, Free Style Chamber Orchestra, Nagy János Trio, Hárshegy Band, R.E.E.D only – is dolgozott már együtt, valamint Sting és Herbie Hancock zenekarából is ismert, neves amerikai énekes-ütőhangszeres Vinxszel is lépett fel közös produkcióban.

Az pedig, hogy mennyire sikeresen nyúl a különböző zenei stílusokhoz, leginkább saját zenekarában, a Gereben Zita Quintettben érhető tetten. Az együttes személyes hangvételű, első önálló albuma 2010 nyarán jelent meg Ready For The Sun címmel, amit az Our Places című lemez követett, melyen a jazz mellett a pop, a funk és az R'n'B stílusjegyek dominálnak. Műfajok tekintetében az énekesnő a sokféleségben hisz: ”Megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.”

A kvintett harmadik albuma is a műfaji sokszínűség jegyében készül. A dalok zenei részét Gereben Zita szerzőtársával, Horváth „Tojás” Gáborral készíti, míg szövegíróként az énekesnő mellett Hajós András is részt vesz a munkálatokban. Az együttműködésnek köszönhetően ez a lemez teljes egészében magyar dalszövegekkel készül. És bár az album megjelenése csak őszre várható, a Ryan Gosling Mentsél Ki című szerzeményt már hónapok óta játsszák a rádiók.

A zenekar tagjai: 

  • Gereben Zita - ének
  • Bécsy Bence - gitár
  • Horváth "Tojás" Gábor - zongora
  • Takács Donát - basszusgitár
  • Gálfi Attila - dob

facebook hivatalos oldal: https://www.facebook.com/gerebenzita

honlap: http://gerebenzita.hu/

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

A jegyértékesítés április 3-án indul.

Mobil app

VeszprémFest2018

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Főtámogató
Kiemelt támogatók
Támogatók
Médiapartnerek
Együttműködő partnerek