VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Mariza

Előzenekar: Lakatos Mónika és Rostás Mihály „Mazsi” duó


A fado szupersztár, Mariza énekel a História Kertben.  A 48 éves portugál – mozambiki származású művésznőt tartják jelenleg a portugál kultúra egyik legnagyobb nagykövetének, aki nem csupán kiválóbb fado-énekesnő, de a világ színpadainak egyik nagy dívájais egyben. Egyedülálló zenei stílusa a fadoban gyökerezik, de repertoárjában a műfaj klasszikus és kortárs tételei mellett zöld-foki-szigeteki morna, valamint brazil és spanyol klasszikusok dallamok is szerepelnek. 2001-ben robbant be a világzene élmezőnyébe azóta pedig a világ csaknem összes jelentős előadóhelyén fellépett és olyan zenei nagyságokkal muzsikált együtt, mint Gilberto Gil, Lenny Kravitz vagy éppen Sting. Több ízben jelölték Latin Grammy-díjra, a BBC Radio 3 pedig három ízben is a legjobb európai világzene előadónak járó díjjal ismerte el tehetségét.  

  • Mariza – ének
  • Luis Guerreiro – portugál gitár
  • Djâmen – akusztikus gitár
  • Dinga – basszusgitár
  • João Frade – tangóharmonika
  • João Freitas – ütőhangszerek


Előzenekar

Lakatos Mónika és Rostás Mihály „Mazsi” duó

Kapunyitás: 19:00, előzenekar kezdés: 20:00

Lakatos Mónika az autentikus roma népzene kivételes előadója, törékeny termetéből elsöprő intenzitással tör elő a mélyen átélt zene. Hangját a 2015-ös Budapesti WOMEX-en a nemzetközi szakmai elit is megismerhette, ahol kiemelkedetta nyitókoncert programjából. Mónikát csak férje és zenekari társa, Rostás “Mazsi” Mihály kíséri, így még több figyelem juthat az átütő hangra és a zene szépségére. A hallgató dalok az oláh cigány zene esszenciáját adják: van bennük fájdalom, fohász, szenvedély, egy közösség arca bontakozik ki az évszázados dallamokból. A Romanimo bekerült a World Music Charts Europe 5 legjobb lemeze közé.

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.