VeszprémFest
Premium Music Festival
2024. JÚLIUS 16-20.  

  • Mobil applikáció :

Alvaro Soler

Napjaink egyik legnépszerűbb fiatal latin énekese, Alvaro Soler nyitja a VeszprémFest 2023-as programját. Soler 1991-ben született igazi multinacionális családban: édesapja német, édesanyja spanyol-belga származású. Ennek, és különleges nyelvérzékének köszönhetően katalán, spanyol, német, angol, olasz és japán nyelven is beszél. Zenei karrierje előtt ipari formatervezést tanult az Elisava Egyetemen Barcelonában, zeneiskolába járt, és egy barcelonai modellügynökségnél is dolgozott.

2010-ben testvérével és néhány barátjával megalakította az Urban Lights nevű zenekart és bár ígéretes jövő elé nézett a csapattal, 2014-ben elhagyta társait és szólistaként Berlinben építette tovább zenei karrierjét. 2015-ben kiadták az "El mismo sol" című dalát, amellyel Európa-szerte egy csapásra ismertté vált, de Latin-Amerikában és Mexikóban is sikert aratott. A szerzemény Európa több slágerlistáján is előkelő helyen szerepelt, többek között: Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Ausztriában és Hollandiában is. A debütáló dalnak különleges, kétnyelvű spanyol-angol változata is készült, amelyet Jennifer Lopez közreműködésével rögzítettek.

A 2016-os év újabb mérföldkövet hozott zenei karrierjében. Ekkor jelent meg Eterno Agosto című bemutatkozó albumának nemzetközi verziója, amelyről a Sofia című számmal ismét tarolt a sikerlistákon: Lengyelországban, Olaszországban, Csehországban, Szlovákiában, Belgiumban és Svájcban is első helyet ért el. Ugyanabban az évben beválasztották az olasz X-Faktor tizedik sorozatának mentorai közé, a Latin Amerikai Music Awards-on pedig díjra jelölték. Soler összesen három stúdióalbumot adott ki. 2015-ben az Eterno Agosto-t 2018-ban a Mar de Colores-t, 2021-ben pedig a Magia című lemezt.

  • Alvaro Soler – vokál
  • David Lemaitre – gitár
  • Simon Scheibel – dob
  • Pim Walter – basszusgitár
  • Rieko Okuda – billentyűs hangszerek, marimba
  • Fritz Moshammer – trombita
  • Moritz Köther – szaxofon
  • Max Klaas – ütőhangszerek

Kapunyitás: 19:00, előzenekar / DJ. Galler: 20:00, Alvaro Soler: 21:00

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartner
Szakmai szervezetek
Rozé, Rizling és Jazz Napok
Intézményi partnerünk

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.