Borászatok
A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnénk létrehozni.
Szabó Máté Lajos borászunkkal közösen alakítjuk az irányokat, a borok stílusát. A kommunikáció és az adminisztráció Lilláé, két fiatal srác pedig kinn a szőlőben segít. Jó csapat vagyunk! Talán azért, mert imádjuk, amit csinálunk.” - Barna
A Borászat célkitűzése, hogy megidézze a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözze a termőhelyek egyedi karakterét.
A hangulatos kerthelyiséggel és felújított belső vendégtérrel rendelkező borászat egész évben, mindennap 10-től este 21 óráig várja a borkedvelő vendégeket.
- Honlap: http://kalikovek.hu/
"Olaszrizling, furmint, rajnai rizling és kékfrankos boraink születésébe kémiailag nem avatkozunk bele, őrizzük azok illatát és zamatát. A pincébe kerülő élesztővel, természetes úton erjednek boraink, megtartva ezzel a napsütötte déli lejtők erejét. A mészköves, agyagos talaj, a Balatonról visszatükröződő napfény, a hagyományokat tisztelő szőlőművelés garancia arra, hogy a palackokba csodálatos borok kerüljenek."
◦ Kősziklás pincészet- Neszmély
◦ Ritzu Tamás – Villány
◦ Cseri pincészet – Pannonhalma
◦ Holdvölgy - Mád
- Honlap: http://figula.hu/
- Honlap: http://www.bazaltbor.hu/
Birtokunkat Szent Donátról, a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről neveztük el. A Pannónia korában élt ókeresztény szent egyben történelmi kapocs is számunkra, mely összeköti a helyi borkultúra római kezdetét, Csopak szőlőinek 1000 éves egyházi múltját valamint a jelen kor éghajlati kihívásait.
A változatos felszínű, védett, meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek. Jelentősebb szőlőültetvényeink Szőlőskislak és Szőlősgyörök hegyközségekben találhatóak. Célunk, hogy boraink a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség, és a tudatos, felelős emberi munka, mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek.
- Honlap: https://www.palo.hu/rolunk/
A borvidék zászlós borának alapanyaga Olaszrizling az ültetvények legnagyobb része, de kitűnő minőségben terem itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres is.
A pince maga a XVIII. század végén épült, 1849-tol Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központjaként szolgált, és itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét.
- Honlap: https://villagyetvai.hu
- Honlap: https://tagyonbirtok.hu