Főtámogató
15. VeszprémFest
Premium Music Festival
2018. július 11-14.

 • Mobil applikáció :

The NPG (The New Power Generation): “Celebrating Prince”

Előzenekar: Sax-O-Funk

A legendás művésszel, Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation (The NPG) kétségkívül az egyik legsikeresebb és legfigyelemreméltóbb kísérő banda a világon. A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére való tekintettel elhatározták, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét.

Egy kis történeti áttekintés

A The New Power Generation (The PNG) 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, amikor is Prince új irányt vett és 3rdEyeGirl név alatt új együttest alapított. 2015-ben azonban a The New Power Generation néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

Bár a „Welcome to the New Power Generation” kifejezés már Prince 1988-as Lovesexy albuma nyitószámában is elhangzik, az NPG-t zenekari névként először az 1990-es „Graffiti Bridge” című filmben használták, a film kísérő albumán hallható „New Power Generation” című dal szövege alapján pedig egyértelmű Prince lelkesedése:

“Lay down your funky weapon, come join us on the floor. Making love and music’s the only things worth fighting 4. We r the new power generation, we want 2 change the world. The only thing that’s in our way is u. Your old fashioned music, your old ideas, We’re sick and tired of u telling us what 2 do.” (© Prince )

„Tedd le a „funky-s” fegyveredet, és gyere velünk a táncparkettre! Szeretkezni és zenélni - egyedül ezekért érdemes küzdeni. Mi vagyunk az új erő generációja, és megváltoztatjuk a világot. Már csak te állsz az utunkban. Régimódi zenéd, elavult gondolataid nem kellenek. Elegünk van abból, hogy te dirigálsz.”

A The New Power Generation élőben az 1990-es Nude Tour során, albumon pedig az 1991-es, kritikusok által is éljenzett Diamods and Pearls -szel mutatkozott be, amelyről több dal került föl a Billboard slágerlistájára, mint bármely más, a Purple Rain óta kiadott Prince albumról.

A banda jelenlegi felállása megegyezik az eredeti NPG-vel, kivéve a dobos Michael Blandot, akit Soul Asylum-beli kötelezettségei nem engedtek beszállni a turnéba, valamint az énekes-billentyűs Rosie Gainest, aki évek óta egészségügyi problémákkal küzd. A dobokat így most Kirk Johnson vette át, aki az eredeti NPG tagja volt ütős és táncos minőségben, Rosie helyét pedig – már 1992-es távozása óta - Morris Hayes tölti be. Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűseként játszott – így ő volt a leghosszabb ideig tagja az együttesnek. Az NPG többi tagja változatlan az eredeti felállás óta.

A zenekar részletesebb történetéért tekintse meg a http://www.princevault.com/index.php?title=Band:_New_Power_Generation weboldalt.

A koncerten Prince leghíresebb számai is elhangzanak: Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Sexy MF, Sign O The Times, Diamonds & Pearls, Baby I'm a Star, Get Off, Cream, Purple Rain…

Fellépők:

 • Morris Hayes - billentyűk és Music Director
 • Tommy Barbarella - billentyűs
 • Sonny Thompson - basszusgitár
 • Mike Scott - gitár
 • Kirk Johnson - dob
 • Tony Mosley - vokál, gitár, tánc
 • Damon Dickson - háttér vokál és tánc

A koncerten több vendég énekes is fellép Prince zenei-baráti köréből és a New Power Generation egykori tagjai közül:

Facebook: www.facebook.com/originalnpg
YouTube: www.youtube.com/channel/UCpteS6WC4LVawerZJ_6jJRA
Twitter: https://twitter.com/Original_NPG
Video playlists (classic videos): https://www.youtube.com/watch?list=PLNEBF4mALyHbEAkklriWP9s64-v56DbxK&v=9aKBmNTLLl0 

The NGP üzenete

Előzenekar: Sax-O-Funk (20.00 órától)

Mint a neve is mutatja, leginkább sax és funk,de még annyi minden más - soul, jazz,R&B, pop, reggae! Hisszük, hogy igenis összeegyeztethető a minőségi zene és a szórakoztatás. Elhozzuk a saját dalainkon kívül Quincy Jones, Al Jarreau, Babyface és még megannyi kedvencünk szerzeményeit. A műsorban gyakran szerepelnek vokális dalok az instrumentálisok mellett.

A neves session-zenészek alkotta zenekar tagjai:

 • Balog László - dob             (Bereczki Zoltán, Király Viktor, Nikolas)
 • Takács Donát - bass           (Caramel, Stúdió 11, Gigi)
 • Kardos Norbert - billentyűk (Gigi, Caramel, Nikolas)
 • Dajka Krisztián - gitár         (Kefír, Zséda, Wolf Kati.)
 • Csányi István - sax, ének     (Zorán, Gigi, Éliás Jr)

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

A jegyértékesítés április 3-án indul.

Mobil app

VeszprémFest2018

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Főtámogató
Kiemelt támogatók
Támogatók
Médiapartnerek
Együttműködő partnerek