Főtámogató
14. VeszprémFest
Premium Music Festival
2017. július 12-15.

  • Mobil applikáció:

Borászatok

Szent Donát Birtok - Csopak
Pálffy Pince - Köveskál
Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert.
Laposa Birtok - Badacsony
A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. A pince borai a vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő, mára már 12 hektár területen fekvő szőlőkből készülnek. A borvidéki hagyományoknak megfelelően fehérborok. Fajtát tekintve pedig: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Kéknyelű, Szürkebarát, Juhfark, Furmint és a Laposa Rosé ami Pinot Noirból készül. Zsófi és Bence a családi hagyományokat követve együtt vezetik a Birtokot.
Borbély Pincészet - Badacsony
A badacsonyi táj, a szőlő, a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk életét generációkon keresztül. 21 ha-os családi birtokunkon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőinkkel, a modern és tradicionális technológiák segítségével törekszünk a frissebb stílusútól az egyedi minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére. Látva a borturizmus fejlődését és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontosságát, kialakítottuk hangulatos Borházunkat és Vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 10-12 fő számára kényelmes vendégházunkban a borozgatásban megfáradt borbarátok egész évben megpihenhetnek. Nagy megtiszteltetés és siker számunkra, hogy Tamást, a család ifjabbik borászát a 2012, 2013, 2014 és 2015-ös években az „Év Bortermelője” választás 5 jelöltje közé választották.
Zelna
Létre akartunk hozni valamit. Állatokkal, növényekkel szerettünk volna foglalkozni. Én főleg szőlővel, hiszen szőlész-borász vagyok. Lilla nagypapája régóta művelt egy kis szőlőt Füreden a nyaralójuk kertjében. Minden évben 100-200 palack bor készült.  Akkor kezdtek el biztatni, hogy építsük fel a borászatot, amire régóta vágytunk. Minden palack bor mögé teljes mellszélességgel oda kell állnunk. Ezt szeretjük benne a legjobban, és persze ha valakinek tetszik amit lát, és ízlik, amit kóstol.
Szabó Máté Lajos borászunkkal közösen alakítjuk az irányokat, a borok stílusát. A kommunikáció és az adminisztráció Lilláé, két fiatal srác pedig kinn a szőlőben segít. Jó csapat vagyunk! Talán azért, mert imádjuk, amit csinálunk.” - Barna
Homola Pincészet - Paloznak
A paloznaki Homola Pincészet 2009 óta készít borokat a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken. A 15 hektáros birtokon 4 nagy dűlő adja a termés alapját, a Gölye-mál Alsóörsön, a Lapi dűlő Tihanyban, a Sáfránykert és a Hajnóczy dűlő Paloznakon. A pincészet borai Homola Szabolcs tulajdonos és Homonna Attila főborász közös munkájának gyümölcsei, akik igyekeznek a 100%-ot kihozni a balatoni területekből. Nagy hangsúlyt fektetnek a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei, mint a Sáfránykert Olaszrizling, a Hajnóczy Olaszrizling, a Parti Szél cuvée vagy a Kékfrankos. A pince büszkesége, a 100% borcsalád (100% Balaton, 100% Rizling és 100% Habzó Rozé) a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.
Homonna Szőlőbirtok - Erdőbénye
Béla és Bandi - Balatonszőlős
Fodor Béla és András két, szemtelenül fiatal borász. Pincészetüket Béla és Bandi Borászatnak nevezték el, különös ismertetőjelük boroscimkéiken pedig egy traktor. Ők lettek így a nép egyszerű gyermekei, a szegény ember legkisebb fiai, akik szerencsét próbáltak és bejött nekik, akár tudatos marketingmunka, akár nettó jófejség áll a háttérben. A Balatonfüred-Csopaki borvidéken belül, Balatonszőlősön és Füreden van kb. 10 hektár szőlőjük, elsősorban sauvignon blanc és muskotály. Vásárolt szőlőből rozét is készítenek. Boraik jellemzően frissek, ropogósak, gyümölcsösek, de nem mennek el a túlzott parfümösség irányába. Pont ők biztosan nem sértődnének meg, ha azt mondanám, hogy elsőrangú fröccsborok, persze semmiképp sem kizárólag. Ha látunk ilyen traktoros bort, próbáljuk meg, jó arcok a srácok, jók a boraik, megérdemlik.
Rezeda Pince - Nivegy-völgy
Pincészetünk a Balaton-felvidék csodálatos fekvésű Nivegy-völgyében található, Szentantalfa határában. A pince nevét a rezeda virágocskától kölcsönözzük, melynek illata jegyeiben hasonlít a népszerű olaszrizling bor illatára. Boraink évről-évre úgy készülnek, ahogy a természet megalkotja őket, technológiánkban kézművességre törekszünk a tőkétől a pohárig. Magunk végezzük a szőlőtermesztés – borkészítés - bormarketing teljes folyamatát. Boraink kiváló kísérői baráti beszélgetéseknek, romantikus vacsoráknak, nyáresti fesztiváloknak.
Gilvesy
A nemzetközi szemléletet követő Gilvesy Róbert és a fiatal, tehetséges helyi borász, Ruppert Márton közös munkájából születnek a Gilvesy Pincészet borai. Gilvesy Róbert nagyszülei Szatmár és Somogy megyéből vándoroltak ki Kanadába. Róbert egy kanadai farmon nőtt fel, így a termőföld szeretete már a fiatalkorát meghatározta. Néhány évig építészeti pályán és nemzetközi üzleti területen dolgozott, majd visszatért régi szenvedélyéhez, a föld megmunkálásához. Ausztriában sajátította el a borászkodás mesterségét, rengeteget utazott, ami alatt folyamatosan bővítette ismereteit.
Figula Pincészet - Balatonfüred
A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. A jelenleg 30 hektáros birtokon szigorú hozamkorlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítjük borainkat, amelyeket a kiemelt hazai és nemzetközi gasztronómiában értékesítünk.
Guden Kisbirtok - Csopak
..Borszerető barátok újraélesztették Guden Vitéz 1079-es birtokát!
Rosé-Rizling,Kékfrankos-Olaszrizling,Barbara-Vitéz.Szerelemből-Nektek!
Kreinbacher Birtok - Somló
A Kreinbacher Birtok mintegy 40 hektáron gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel, hogy elkészítse a somlói terroirt kifejező borait és tradicionális pezsgőit. Kiváló fekvésű, bazaltorgonák alatti dűlőiket organikusan művelik, a fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is dolgoznak. Pezsgőiket Méthode Traditionnelle módszerrel, legalább 22-36 hónap érleléssel készítik.
Petrányi
2001-et írtunk, mikor is Csopak felső, erdők alatti részén a Szitahegyi dűlőben, első szüretével felavatásra került régóta dédelgetett álmunk a Petrányi Pince. A terület kiválasztásakor elvarázsolt minket a tóról visszaverődő „második” Nap fénye, mely kitűnő táptalajt adott a pince fölött és alatt fekvő Balatonra néző szőlőültetvényeknek, melyeket a forró nyári napokon az esti, erdőkből leáramló hűs parti szél üdít fel.
Madaras pince
Kézműves, nagy szakmai alázattal elkészített borainkat mindenkinek ajánljuk aki szereti a friss,fiatalos, üde izeket.A pincézet,csodálatos természeti környezetben, a dörgicsei-medencét északról lezáró vulkanikus eredetű Halom-hegy déli lankáin található. A birtokot 2006 óta folyamatosan fejlesztjük és terveink között szerepel az elkövetkező időkben egy vendégház kialakítása,ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik a Balatonra, és a dörgicsei szőlőterületekre.
Konyári Pincészet - Dél-Balaton
A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodunk, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmazunk. a Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatjuk újra művelés alá. Ezek a területek mind kivételes adottságú termőhelyek, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon.
A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnénk létrehozni.
Légli Ottó - Dél-Balaton
Családi birtokunk jelenleg 33 hektáron gazdálkodik. Szőlőterületeink Balatonboglár Borvidéken a Somogyi-dombság Balaton közeli lankáin találhatóak. Somogy, amely a vármegyék közül elsőként kapott címert, pajzsán egy szőlőfürtöt tartó vitézi karral, már a római kortól jelentős szőlőtermesztéssel bírt. 
A változatos felszínű, védett, meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek. Jelentősebb szőlőültetvényeink Szőlőskislak és Szőlősgyörök hegyközségekben találhatóak. Célunk, hogy boraink a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség, és a tudatos, felelős emberi munka, mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek. 
Skizo - Badacsony
SKIZO. A NÉV. Ami arra a szinte már meghasonlott állapotra utal, amit a világban létező ellentmondások okoznak bennünk. Amikor a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang látszólag felbomlik, és úgy érezzük, választanunk kell.
SKIZO. BOR ÉS BORÁSZAT. Amiben nehéz meghozni a kiegyensúlyozott döntést. Iparszerű bortermelés vagy daccal és büszkeséggel művelt, évszázados kicsiny dűlők? Modern technológia vagy a hagyományos „apáink is így csinálták” szellem? A világ borvidékein bizonyított szőlőfajták vagy a mi Kárpát-medencei szőlőfajtáink? Globalizált élet vagy a vidéki életforma és magyar lelki alkat? Egymás ellenében ható fogalmak ezek? Szerintünk nem, mert külön-külön és egyszerre is igazak.
Villa Tolnai - Csobánc
A VILLA TOLNAY borászat a Balaton Északi partján található. A borászat kizárólag a badacsonyi borvidéken 12 hektár területtel rendelkezik. A borászat legkiemelkedőbb feladata, a vulkanikus bazalt talajon olyan borok készítése, melyek a helyi összetéveszthetetlen Terriort hordozzák magukban, ásványossága és savai erős háttérként, valódi és őszinte gyümölcsösséggel teszik kerekké a bort. A Villa Tolnay borászat tudatában van annak a nagy örökségnek melyet átvett: a magyar kulturális örökség egy részének megszerzésével! A borászat környezetbarát növényvédelemmel működik és hagyja a bort a palackozásig kiegyensúlyozott módon kiteljesedni. A Villa Tolnay Borászat úgy tekint a borra, mint Magyarország egyik legértékesebb kulturális örökségére.
A Villa Tolnay borászat szőlőültetvényeinek a szíve, valamint a pincészet otthona, a Csobánc hegy lábánál található. A Villa Tolnay borászat minden bora kézi erővel készül, ahol a szüret is kézzel történik. 
Káli Kövek - Köveskál
A Szabó Gyula nevével fémjelzett Káli Kövek Borászat a Káli-medence központjában, Köveskálon található.
A Borászat célkitűzése, hogy megidézze a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözze a termőhelyek egyedi karakterét.
A hangulatos kerthelyiséggel és felújított belső vendégtérrel rendelkező borászat egész évben, mindennap 10-től este 21 óráig várja a borkedvelő vendégeket.
Jásdi Pincészet - Csopak
A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár -a borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen, 15 hektár területen.
A borvidék zászlós borának alapanyaga Olaszrizling az ültetvények legnagyobb része, de kitűnő minőségben terem itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres is.
A pince maga a XVIII. század végén épült, 1849-tol Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központjaként szolgált, és itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét.

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

online jegyvásárlás

Mobil app

VeszprémFest2017

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva:

Android IOS

Helyszínek

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Támogatók
Kiemelt médiatámogató
Médiatámogatók
Együttműködő partnerek