VeszprémFest
Premium Music Festival
2023. július 12-16.  

  • Mobil applikáció :

Az Én Házam – Én Tornyom – Én Városom

A VeszprémFest rajzpályázata általános- és középiskolás diákok részére

A VeszprémFest részeként az Óváros téren megrendezésre kerülő Rozé, Rizling és Jazz Napokhoz kötődően – immár hatodik alkalommal – ismét rajzpályázatot hirdetünk. A pályázaton a Veszprém Megyei Jogú Város területén található általános és középiskolák tanulói vehetnek részt.

A pályázat célja

A rajzpályázatban Veszprém két ikonikus épületét rajzolhatják meg, festhetik ki kedvükre a pályázók: a Tűztorony és a Városháza homlokzatának egyedi „díszítése” a pályázat célja.

Pályázni mindkét épületre, vagy csak az egyikre készült munkával egyaránt lehet. Minden terv külön pályamunkának számít.

A pályázatra kizárólag színes alkotásokat várunk. A nyertes pályaműveket a Rozé, Rizling és Jazz Napok estéin, július 7-16. között kivetítjük a Tűztorony és a Városháza felületeire.

Az elbírálás módja

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Grasszli Bernadett, a Művészetek Háza igazgatója. A zsűri a beérkezett pályaművekből épületenként 8 db-ot (összesen tehát 16-ot) választ ki nyertesnek. Ezek mellett további 2-2 olyan pályaművet is győztesként hirdethet ki, amelyek a területi megkötés tekintetében (Veszprém Megyei Jogú Város területe) nem felelnének meg a pályázati kiírásnak. 

A zsűri – függően a beérkezett pályamunkák számától és minőségétől – fenntartja a jogot arra, hogy épületenként 10-nél kevesebb pályamunkát válasszon a győztesek közé. A pályázaton kizárólag új alkotásokat fogadunk el, a korábbi évek pályázatain már részt vett tervekkel nem indulhatnak a pályázók!

Technikai feltételek

A VeszprémFest a Tűztorony és a Városháza homlokzatának sematikus rajzát (vetítési felületének rajzát) mind papír, mind digitális alapon a pályázók rendelkezésére bocsátja. Az épületek rajzolatai digitálisan a veszpremfest.hu/rajzpalyazat menüpontból tölthetők le. 

Mindazoknak, akik az A3 nyomtatást nem tudják maguk megoldani, a homlokzatok rajzai (template) A3-as méretben kinyomtatva elérhetőek a Tourinform Veszprém Irodájában (8200 Veszprém, Óváros tér 2.).

Az épületek vetítési területre eső elemei (a template-en szürkével jelölt ablakok, hajlatok) a tervezést nem kell, hogy befolyásolják, azok ugyanúgy a vetítési terület részét képezik.

Csak az épületek template-jeire illeszkedő rajzokat fogadjuk be, mert így oldható meg a nyertes pályaművek pontos kivetítése a felületekre. A mellékelt fotókon a vetítési területet narancssárgával jelöltük. 

Pályázat beadása

Papír alapon:

Kizárólag A3 méretben adhatóak be az alábbiak szerint:

- személyesen a Tourinform Veszprém Irodájában: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.

- postai úton ugyanerre a címre (A4 méretű borítékban, egyszer, középen meghajtva).

Digitálisan:

- Az info@veszpremfest.hu e-mail címre elküldve.

Digitális paraméterek a beadáshoz:

- Formátum: JPG, TIFF, PDF vagy CDR

- Méret és felbontás: A4 esetén 300 DPI, vagy A3 esetén 150 DPI

 

A pályázatoknak tartalmaznia kell a pályázó nevét, a pályázó korát (születési év), az iskolája nevét és egy telefonos elérhetőséget (kiskorú pályázó esetében a szülő vagy egy tanár telefonszámát).

A pályázat kizárólag akkor érvényes, ha a pályázó kitölti és aláírva beküldi a rajzpályázathoz tartozó adatvédelmi nyilatkozatot, mely a https://veszpremfest.hu/rajzpalyazat menüpontból tölthető le.

A pályázat beadásának határideje

A pályaműveknek 2023. április 30-ig kell beérkezniük a megadott címekre, mind digitális, mind személyes, mind postai úton történő beküldés esetén. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket várjuk az info@veszpremfest.hu címre.

A pályázat elbírálása

A beérkezett pályaműveket a zsűri 2023. május 14-ig elbírálja, majd a nyerteseket értesíti. A nyertes pályaművek a fesztivál facebook oldalán és a weblapján is elérhetők lesznek.

Díjak

Az épületenként legfeljebb 10 nyertes pályamunka mindegyike a fesztivál egy-egy napján - a július 8. és július 17. közötti 10 napos időszak alatt - esténként élőben, kivetítve lesz látható az adott épület falán (amennyiben ezt az időjárási viszonyok lehetővé teszik). A nyertes pályaművek a veszpremfest.hu weboldalon és a fesztivál facebook oldalán is megjelennek.

A VeszprémFest a nyertes pályázók részére további nyereményeket ajánl fel. Valamennyi nyertes pályázó megkapja a pályázat hivatalos pólóját, és emellett további értékes – nyertesenként különböző –  nyeremények kerülnek kiosztásra, pl: állatkert-családi belépő, Sobri Kalandpark-családi belépő, bob-pálya belépő, aqua-park bérletek stb. A nyeremények köre a felsoroltaktól eltérhet és folyamatosan bővül.

Minden kedves pályázónak jó munkát kíván:

a VeszprémFest csapata

Helyszínek

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2023

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.